Persoonlijke verhalen

Klaas van Slooten

Naast zijn baan bij Scheveningen Radio heeft Klaas vanaf 1967 jarenlang als vrijwilliger bij de ambulancedienst Kloosterhuis in Velsen gewerkt. Zijn eerste uitruk was naar een ongeval in het in aanbouw zijnde Post- en Radiogebouw aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden. Iemand zou in een werkput gevallen zijn; het bleek echter loos alarm.

Klaas heeft zijn doctoraal 2 geneeskunde behaald (naast zijn baan bij PCH), waarbij hij veel interesse en hulp kreeg van de collega’s van Scheveningen Radio. Doctoraal 2 geneeskunde houdt in ‘theoretisch arts’.

Op de foto rechts zien wij Klaas in actie waarbij hij een ECG (electrocardiogram) van een patiënt maakt. Op de foto links Klaas in uniform, achter het toestel in de seinzaal van Scheveningen Radio aan de Merwedestraat (Marktplein) in IJmuiden.

Klaas is op 1 september 1957 begonnen bij PCH, op het 2e Sluiseiland. Op het Sluiseiland en in het gebouw aan de Merwedestraat deed Klaas ook nog magazijnwerk; het aanvullen van de kantoorbehoeften. Klaas verzorgde ook EHBO-lessen bij een vereniging in IJmuiden, waar ook de EHBO-vrijwilligers van de bedrijfsbeveiliging van Scheveningen Radio hun opleidingen kregen.

Samen met Piet Mossinkoff is Klaas nog een aantal jaren ‘Chef Klachten’ geweest, voor het behandelen van klachten zoals niet afgeleverde berichten.

Klaas ging op 1 september 1997 met VUT (40 dienstjaren). Daarna was Klaas tot 31 december 1998 nog wel regelmatig te vinden in het gebouw aan de Merwedestraat, onder andere voor de medewerking aan het herdenkingsboek ‘Het wakend oor’. De tekst voor dit boek werd verzorgd door een journalist uit Rotterdam, waarbij Klaas het correctiewerk verzorgde of het inhoudelijk wel klopte. Hij regelde ook de personen die geïnterviewd werden voor specifieke onderwerpen. Klaas beheerde ook de adressen van de oud-medewerkers die ooit bij PCH gewerkt hadden, zodat zij of hun partner het herdenkingsboek konden ontvangen.